Za wysokie spalanie
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Re: Za wysokie spalanie
A przypadkiem membrana drugiego gaźnika nie może być winowajcą takiej sytuacji?
- mateusz50007
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT 600 Z TENERE 3AJ
Gaźnik ustawiało już kilku specjalistów świeca jest po wykręceniu czarna
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Kontakt:
Tłoczek ssania szczelny? Mi trochę zajęło zanim znalazłem odpowiedni oring żeby to uszczelnić (chyba mam jeszcze jedną sztukę w zapasie). Dodatkowo przy wejściu linki ssania łapał lewiznę, bo guma się wzięła i straciła. Załatwiłem to uszczelniaczem zaworowym

- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
No to już masz jakiś punkt zaczepienia bo czarna świeca to prawdopodobnie za dużo paliwka. Powinna być taka brązowiasta, kawa z mlekiem, coś takiego, nie jestem specem od kolorówmateusz50007 pisze:Gaźnik ustawiało już kilku specjalistów świeca jest po wykręceniu czarna

Sprawdź to raz jeszcze, pisałeś, ze słabo przyspiesza powyżej 120kmph, nie wiem na ile słabo ale jak jechać nie chce wcale (bo i tak byle jak XT przyspiesza przy takich prędkościach) to tez może być to wina zbyt wysokiego poziomu paliwa.
W tamtym roku bodajże tak miałem, że dostawał trochę przydużo oranżady i słabł mi przy szybszym przelocie, nie przerywał ani nic tylko bardzo słabo przyspieszał, żeby nie powiedzieć, że nie przyspieszał.
- mateusz50007
- Lubiący błoto
Dzięki panowie sprawdze to na dniach 

- mateusz50007
- Lubiący błoto
Sprawa się rozwiązała wymieniłem ogring i wszystko gra jeszcze raz wielkie dzięki
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Kontakt:
Znaczy ten w tłoczku ssania był winowajcą?
Ja przed chwilą wróciłem z weekendu uzyskując nowy rekord spalania, ale myślę do poprawy. Zatankowałem dopiero po przejechaniu 502km, jeszcze bez przełączenia na rezerwę
Wyszło 3.98l/100km
W tygodniu będę robił porządek z gaźnikami, bo nadal coś nie tak. Zaznaczam, że był to istny ecodriving - żona dopiero się uczy jeździć, więc było na prawdę spokojnie, max 90km/h. Średnią nieco zawyżyłem kilkoma wyskokami na miasto po brawary i kiełbachy, no i miejscowa objazdówka miejscami w lekkim offie na I/II biegu mocno zawyżyła spalanie. Żona na objazdówkę nie jechała i KLE również pobił rekord spalania - 3.54l/100km 
Ja przed chwilą wróciłem z weekendu uzyskując nowy rekord spalania, ale myślę do poprawy. Zatankowałem dopiero po przejechaniu 502km, jeszcze bez przełączenia na rezerwę

- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
3,5 l - wyobrażam sobie tą jazdę
Tyle to mi paliła 125 w terenie, tylko nie było czym jechać 

- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Haha gratki, 4l raz mi się udało zrobić, przelotowa 80kmph, max 90. Kilka razy dzida do granic możliwości ale to dosłownie kilka i bardzo krótko a tak to równiutko i spokojnie 80-90kmph. Fajne, krajoznawcze i rekreacyjne tempo a przy tym bardzo ekonomiczne 
Niestety takie spalanie tylko raz osiągnąłem bo tak to jakoś nie potrafię normalnie jeździć i zawsze zdarzy się manetkę potraktować mocniej choćby po to żeby sobie tłumika posłuchać

Niestety takie spalanie tylko raz osiągnąłem bo tak to jakoś nie potrafię normalnie jeździć i zawsze zdarzy się manetkę potraktować mocniej choćby po to żeby sobie tłumika posłuchać

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
ArturS - Znakomity wynik
kiedyś kolega jadący w dwie osoby tt wyciągnął poniżej 4 l ale on ma coś z przełożeniami nakopane .Moim zdaniem to dobrze świadczy o kondycji twojego silnika
.
Panowie off przebiegu to bym nawet nie brał pod uwagę chyba ze w porównaniu z motogodzinami bo moto leci slajdem po mokrym przy byle odkręceniu
.

Panowie off przebiegu to bym nawet nie brał pod uwagę chyba ze w porównaniu z motogodzinami bo moto leci slajdem po mokrym przy byle odkręceniu

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.