Kickstarter
- Magic
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT 600 E 1998
Re: Kickstarter
Nie pytam się o pasowanie, tylko czy jest tam tuleja inna niż materiał pokrywy, np. miedziana?
-
- Czyścioch
- Motocykl: r 1100 gs & xt 600 z 3aj
Nie nic tam nie ma, na szczęście mam już tą dziwną podkładkę.
Chłopak który mi to sprzedał mówił że te podkładki są po to, bo ponoć bez tego pokrywa potrafi pęknąć
Mi się wydaje że sprężyna mogła by wycierać pokrywę.
Po bolec to chyba będę musiał się do dilera wybrać, jeden gość to ma ale mówi że za nic nie chce wyjść, ten bolec ma frez i jest wbity w karter.
Chłopak który mi to sprzedał mówił że te podkładki są po to, bo ponoć bez tego pokrywa potrafi pęknąć

Mi się wydaje że sprężyna mogła by wycierać pokrywę.
Po bolec to chyba będę musiał się do dilera wybrać, jeden gość to ma ale mówi że za nic nie chce wyjść, ten bolec ma frez i jest wbity w karter.
- Magic
- Po kostki w błocie
dokładnie, ja kupiłem nowy i wbiłem na klej bez problemu.
-
- Czyścioch
Ok Udało się
Kopniak w mojej 3 AJ już zamontowany i śmiga:) Mogę się teraz cieszyć z posiadania rozrusznika i kopki, problemy z akumulatorem juz mnie nie dotyczą. Teresa zapala nawet zupełnie bez aku
Jak by ktoś to potrzebował to zrobiłem fote dla potomności. To są wszystkie elementy potrzebne do zamontowania kopniaka w wersji z el. rozrusznikiem.

A tak moto teraz zapala, nie montowałem odprężnika, moim zdanim nie ma takiej potrzeby, pali lekko, zobaczcie sami
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cPGFs7o ... re=mh_lolz[/youtube]

Jak by ktoś to potrzebował to zrobiłem fote dla potomności. To są wszystkie elementy potrzebne do zamontowania kopniaka w wersji z el. rozrusznikiem.

A tak moto teraz zapala, nie montowałem odprężnika, moim zdanim nie ma takiej potrzeby, pali lekko, zobaczcie sami

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cPGFs7o ... re=mh_lolz[/youtube]
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Bez drwin
nakręć filmik jak grzejesz to z buta w lesie na jakieś grapie 

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
-
- Czyścioch
Kopkę zamontowałem żeby było w razie W, jakiejś awarii itp.
Puki mam sprawny akumulator ani myślę palić go na kopa, mam problem z biodrem i dla mnie motocykle tylko z kopka niestety odpadają, kiedyś jak wstawię sobie protezę, może się to zmieni
Puki mam sprawny akumulator ani myślę palić go na kopa, mam problem z biodrem i dla mnie motocykle tylko z kopka niestety odpadają, kiedyś jak wstawię sobie protezę, może się to zmieni

-
- Lubiący błoto
- Motocykl: xt600
Brawo! Mam inspirację, póki śnieg na zewnątrz do kombinowania.
pzdr
Jac
pzdr
Jac
Podpinam się pod temat.
Kolega Pawlicho swoją 3Aj uruchamia,bez udziału akumulatora,przy pomocy samego kickstartera.Zawsze myślałem,że taka możliwość istnieje tylko w starych XT500,oraz TT.Czy do tego potrzeba zrobić jakąś modyfikacje // przeróbkę instalacji elektrycznej
??
Ja w moim 2KF,mam tylko kickstarter.Zastanawiam się,czy u mnie byłaby też taka możliwość.Na razie mam motocykl kompletnie rozmontowany,więc nie mam jak sprawdzić ,czy ewentualnie by w ten sposób zapalił,ale mam możliwość zrobić jakieś modyfikacje,jeśli to w ogóle możliwe.
.Byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki
Kolega Pawlicho swoją 3Aj uruchamia,bez udziału akumulatora,przy pomocy samego kickstartera.Zawsze myślałem,że taka możliwość istnieje tylko w starych XT500,oraz TT.Czy do tego potrzeba zrobić jakąś modyfikacje // przeróbkę instalacji elektrycznej

Ja w moim 2KF,mam tylko kickstarter.Zastanawiam się,czy u mnie byłaby też taka możliwość.Na razie mam motocykl kompletnie rozmontowany,więc nie mam jak sprawdzić ,czy ewentualnie by w ten sposób zapalił,ale mam możliwość zrobić jakieś modyfikacje,jeśli to w ogóle możliwe.

- Magic
- Po kostki w błocie
Zamiast Akumulatora kondensator dajmy na to 10.000uF = 10mF i powinno zadziałać 

Dzięki Magic
.Już wiem skąd Twój nick
1) Czyli tylko kondensator wystarczy?,Czy jeszcze trzeba by coś innego zmodyfikować w instalacji
??
2) Jak go podłączyć.W miejsce akumulatora,czy w którymś innym miejscu instalacji
??
3) Podałeś pojemność 10.000uF.Czy to taka minimalna,czy raczej trzeba by zrobić jakieś obliczenia ,indywidualne dla instalacji XT-eka,niewiem: ??
4) Co z regulatorem napięcia
??.Odłączyć go?,,zmienić na inny?,czy zostawić ten oryginalny
??
5)Jakiego kondensatora szukać? Takiego na 12 V, czy na inne mniejsze//większe napięcie
??
Sam Widzisz że jestem
.Więc może nic nie ruszać,żeby coś nie ""narobić na diabła"".
W sumie to ,strasznie mnie kusi
,żeby zrobić sobie taką modyfikację motorka.

1) Czyli tylko kondensator wystarczy?,Czy jeszcze trzeba by coś innego zmodyfikować w instalacji

2) Jak go podłączyć.W miejsce akumulatora,czy w którymś innym miejscu instalacji

3) Podałeś pojemność 10.000uF.Czy to taka minimalna,czy raczej trzeba by zrobić jakieś obliczenia ,indywidualne dla instalacji XT-eka,niewiem: ??
4) Co z regulatorem napięcia

5)Jakiego kondensatora szukać? Takiego na 12 V, czy na inne mniejsze//większe napięcie

Sam Widzisz że jestem

W sumie to ,strasznie mnie kusi