Ładowanie akumulator regulator problem

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w TT

Ładowanie akumulator regulator problem

Postprzez Mateooo » 10 cze 2019, o 17:43

Witam !
Pieszę do was z takim problemem. Chodzi o ładowanie akumulatora problem wygląda tak że nie ma ładowania na zapalonym silniku i pogaszonych wszystkich światłach miernik wtedy pokazuje 12 v poniżej 12 i różnie. sprawdzałem napięcie na kablach wychodzących z cewek jest tam od 35 do 60. Na kablach wychodzących z regulatora jest 7 do 8v.
Dodam do tego, że przednią lampę mam powiedzmy orginalną kierunkowskazy przód są małe ale żarówka, tył lampa jest nie orginalna całą ledowa i kierunki z tyłu też są ledowe w lampie. Zastanawie mnie to dlaczego po dodawaniu gazu prąd na akumulatorze maleje zamiast rosnąć. dodam też, że w ogóle dziwne to wszystko jest bo jak bym dołożył np kierunki normalne to jest większe napięcie ładowania itp może ktoś pomoże
Avatar użytkownika
Mateooo
Lubiący błoto
 
Posty: 67
Dołączył(a): 14 lut 2017, o 20:57
Motocykl: Yamaha TT 600S

Re: Ładowanie akumulator regulator problem

Postprzez Pawlo » 11 cze 2019, o 21:24

Mateooo napisał(a):sprawdzałem napięcie na kablach wychodzących z cewek jest tam od 35 do 60. Na kablach wychodzących z regulatora jest 7 do 8v.

Przewód wychodzący z regulatora jest tylko jeden - czerwony. 3 białe przewody są "wchodzące", z cewek. Napięcia z cewek z tego co pamiętam masz prawidłowe. Możesz zmierzyć jeszcze rezystancję cewek - opis pomiaru w manualu. Reszta twojego opisu wskazuje na klasyczne uszkodzenie regulatora napięcia.
Obrazek
Avatar użytkownika
Pawlo
Moderator
 
Posty: 2468
Dołączył(a): 1 paź 2010, o 19:29
Lokalizacja: Wrocław
Motocykl: TT600S 4GV [SM]

Re: Ładowanie akumulator regulator problem

Postprzez MarcinM » 11 cze 2019, o 21:48

zgadzam się Pawlo , ewidentnie padnięty regulator ,ewentualnie uszkodzony przewód przy regulatorze,zaśniedziałe konektory
w każdym bądź razie problem około regulatorowy,posprawdzaj najpierw wszystkie przewody i złączki idące od regulatora
MarcinM
Lubiący błoto
 
Posty: 56
Dołączył(a): 4 lis 2018, o 10:52
Lokalizacja: głogów-polkowice-okolice
Motocykl: Xt600 34l


Powrót do TT600 - Silnik, gaźnik, zasilanie...

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość