co definiuje "Tenere"?
- mateusz50007
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT 600 Z TENERE 3AJ
Re: co definiuje "Tenere"?
Słusznie zauważyłeś. Myślałem, że pytasz czym się różni zwykłe XT od Tenerki.
TT to po prostu inny model marki a Tenere do tak podmodel/typ XT i każda Tenerka ma w nazwie modelu poza XT również literkę Z
Tenerowiec ,,Z" ma tylko model 3aj. 1vj i 34l/55w to poprostu xt 600 tenere
TT to po prostu inny model marki a Tenere do tak podmodel/typ XT i każda Tenerka ma w nazwie modelu poza XT również literkę Z
Tenerowiec ,,Z" ma tylko model 3aj. 1vj i 34l/55w to poprostu xt 600 tenere
-
- Lubiący błoto
Ale to sie nie zgadza np. z portalową tabelką:mateusz50007 pisze:,,Z" ma tylko model 3aj. 1vj i 34l/55w to poprostu xt 600 tenere
http://yamahaxt.pl/index.php?option=com ... &Itemid=27
z tym co napisał w swoim wykładzie @mazi
i z "Malowaniami:
http://yamahaxt.pl/index.php?option=com ... &Itemid=22
oraz z oznaczeniem Tenere "660", ktora jak rozumiem ma nawiązywać to Tenerek historycznych z "zetką" w nazwie
Mi wychodzi, że 3AJ to model Tenereki z lat 1988-1991. Mam nadzieję, że nie bluźnie jeśli stwierdzę, że to model najładniejszy, szczególnie dwulampowy
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
A to może i tak skoro użytkownik Tenere tak twierdzi choć ja zawsze przekonany byłem, że jak Tenere to i Z ale mogłem się mylićmateusz50007 pisze:Tenerowiec ,,Z" ma tylko model 3aj. 1vj i 34l/55w to poprostu xt 600 tenere
- mateusz50007
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT 600 Z TENERE 3AJ
Muszę poszukać na kompie bo mam ściągniętą specyfikację techniczną 3 tenerek z europejskiej strony yamahy. Mateusz jeśli chcesz to mogę ci to na emaila wysłać ?
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Jasna sprawa, chętnie poczytammateusz50007 pisze:Muszę poszukać na kompie bo mam ściągniętą specyfikację techniczną 3 tenerek z europejskiej strony yamahy. Mateusz jeśli chcesz to mogę ci to na emaila wysłać ?
- Aruś
- Po kostki w błocie
- Motocykl: HORNET 919
Podłączam się:)
arczi91 małpka o2.pl
Wyslij jesli mozesz Z gory dzieki
EDIT: zedytowałem adres @, żebyś nie został zasypany spamem mazi
arczi91 małpka o2.pl
Wyslij jesli mozesz Z gory dzieki
EDIT: zedytowałem adres @, żebyś nie został zasypany spamem mazi
-
- Lubiący błoto
Dopiero teraz dojrzałem do takich rozważań. Po spędzeniu wielu godzin w sieci, w tym na bratnich forach i po obmacaniu wszystkich napotkanych na mieście Yamah ęduropodobnych wiem już sporo. No i mam pytanie o realną różnicę w dalekiej jeździe turystycznej pomiedzy zwykłą XT a Tenere? Tenereki starsze (1VJ i 3AJ) na Alledrogo pojawiają się sporadycznie, a zwykłych XT jest zatrzęsienie i to w zachęcających cenach.terenowiecc pisze:Myślałem, że pytasz czym się różni zwykłe XT od Tenerki
Nie rajcuje mnie ani trochę szybka jazda na motocyklu, podobnie jak automobilem, wiec np. opinie o tym jak się oba typy zachowują >130km/h są dla mnie nieistotne
Uwielbiam włóczęgę bez specjalnego celu bocznymi drogami i dróżkami na rowerze z sakwami wiec myślę, że przez co najmniej dwa najbliższe sezony XT bylaby dla mnie takim szybszym, wygodniejszym oraz mniej męczącym pod górkę i na kocich łbach rowerem
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
W dalekiej turystyce potrzebny jest duży baniak. Do nowszych można dokupić acerbisa, w starszych tenerkach było 23, a nawet 28l. Poza tym w 3TB wprowadzono kilka "usprawnień", które zmieniły charakter motocykla na nieco bardziej asflatowy. Dlatego ja na siłę szukałem 3AJ.
-
- Czyścioch
- Motocykl: Cagiva Elefant 900 i.e. GT
Witam.
Chciałbym lekko odświeżyć temat z konkretnym pytaniem, mianowicie mam ramę od xt600 3AJ z 1988r. i chciałbym wiedzieć czy jest ona taka sama jak ramy pozostałych xt600 z tego okresu np czy mogę na niej zbudować bez żadnych modyfikacji coś takiego http://www.motorcyclespecs.co.za/Galler ... 20%204.jpg
Z góry dzięki za informacje.
Chciałbym lekko odświeżyć temat z konkretnym pytaniem, mianowicie mam ramę od xt600 3AJ z 1988r. i chciałbym wiedzieć czy jest ona taka sama jak ramy pozostałych xt600 z tego okresu np czy mogę na niej zbudować bez żadnych modyfikacji coś takiego http://www.motorcyclespecs.co.za/Galler ... 20%204.jpg
Z góry dzięki za informacje.
Przede wszystkim inne w 3AJ jest przednie mocowanie zbiornika, w stosunku do starszych Tener. Reszta to szczegóły wynikające np. z przystosowania ramy do zamocowania pompy hamulcowej na tył, innego miejsca mocowania podnóżków pasażera, itd. Zakładając możliwość modyfikacji, budowa nie powinna przysporzyć większych trudności