9 000km w cztery tygodnie na 3aj i TTR 600
-
- Lubiący błoto
Re: 9 000km w cztery tygodnie na 3aj i TTR 600
Tak, tylko Afrika miała problemy. Chyba zapaprane gaźniki. Ehh te zaniedbane motocykle z Niemiec. Kolega kupił juz zresztą 3aj. Afrikę sprzedaje.
Zwierza zakupiłem osobiście w Krynicy, bardzo pomaga.
Zwierza zakupiłem osobiście w Krynicy, bardzo pomaga.
-
- Lubiący błoto
Góry, dolina , absolutnie wyśmienite.
Niestety trochę nas czas goni i nie jedziemy w kierunku tamy na Eufracie i do konkretnie rozlanego Eufratu, tylko chwilę się relaksujemy w małym górskim miasteczku Kemalie .
Gdy siedzimy i pijamy oranżada, z naprzeciwka, z okna, po niemiecku zagaduje Turczynka. Od słowa do słowa i lądujemy na pięterku.
Kawa i walimy w kierunku Erzurum . Trzeba będzie koniecznie tu wrócić bo widoczki urywają gały.
Dobijamy do głównej i całą mocą naszych sześćsetcentymetrowców grzmimy w kierunku Araratu.
Dzień 10.
Nocleg był malowniczy. Może nieco za dużo boazerii.
W czasie jak zbieramy obozowisko, mijają nas dwa motorki z betami - NASI! Nie widzieli, przemknęli.
Nieco później dopadlim ! Z braku laku wspólny czaj.
Koledzy z Wołowa, "Leśna Jazda" - też ku Gruzistanowi. Umawiamy się na kempingu koło Wardzi.
Lecim.
Ciśniem,ciśniem.
Cegły, opałek?
Jest git!
No i jest maleństwo. Od lewej Gregor Silesiano, Ararat , kolega na roweru do Tybetu.
To lubię.
No to jedziemy w lewo , chociaż i tak jest fajnie.
Dwa piwa i kachol precli !
Rany , wszędzie ta góra
Przestrzeni trochę było.
Jedziemy, następnie wspinamy się serpentynami i osiągamy płaskowyż (?) bo wysoko i płasko jest Na celowniku Kars.
Kuuurde, dopiero teraz zauważyłem na zdjęciu, w tle ..... Araratos. Prawdziwa masara.
c.d.n.
Niestety trochę nas czas goni i nie jedziemy w kierunku tamy na Eufracie i do konkretnie rozlanego Eufratu, tylko chwilę się relaksujemy w małym górskim miasteczku Kemalie .
Gdy siedzimy i pijamy oranżada, z naprzeciwka, z okna, po niemiecku zagaduje Turczynka. Od słowa do słowa i lądujemy na pięterku.
Kawa i walimy w kierunku Erzurum . Trzeba będzie koniecznie tu wrócić bo widoczki urywają gały.
Dobijamy do głównej i całą mocą naszych sześćsetcentymetrowców grzmimy w kierunku Araratu.
Dzień 10.
Nocleg był malowniczy. Może nieco za dużo boazerii.
W czasie jak zbieramy obozowisko, mijają nas dwa motorki z betami - NASI! Nie widzieli, przemknęli.
Nieco później dopadlim ! Z braku laku wspólny czaj.
Koledzy z Wołowa, "Leśna Jazda" - też ku Gruzistanowi. Umawiamy się na kempingu koło Wardzi.
Lecim.
Ciśniem,ciśniem.
Cegły, opałek?
Jest git!
No i jest maleństwo. Od lewej Gregor Silesiano, Ararat , kolega na roweru do Tybetu.
To lubię.
No to jedziemy w lewo , chociaż i tak jest fajnie.
Dwa piwa i kachol precli !
Rany , wszędzie ta góra
Przestrzeni trochę było.
Jedziemy, następnie wspinamy się serpentynami i osiągamy płaskowyż (?) bo wysoko i płasko jest Na celowniku Kars.
Kuuurde, dopiero teraz zauważyłem na zdjęciu, w tle ..... Araratos. Prawdziwa masara.
c.d.n.
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Takie "zadupia", a asfalt lepszy niż u nas w centrum miasta
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Fajne fotki, piękne tereny, świetna wyprawa. Zazdraszczam i czekam na więcej fotek.
Rzorzo kuferki widzę wykonane ze skrzynek na amunicję, mam rację? Jak tak to jaki to mniej więcej wymiar ma i wagę? Tak pi razy drzwi.
Rzorzo kuferki widzę wykonane ze skrzynek na amunicję, mam rację? Jak tak to jaki to mniej więcej wymiar ma i wagę? Tak pi razy drzwi.
-
- Lubiący błoto
Tu masz wymiary i masę.... http://sklep.fort.mil.pl/skrzynka-amuni ... rmy-7.html
cena bardzo dobra, hermetyczne, wytrzymałe, tylko masa.
Taaak, są masywne, ale najbardziej klapa. Kombinujemy żeby przerobić na aluminiową.
Taaak, są masywne, ale najbardziej klapa. Kombinujemy żeby przerobić na aluminiową.
-
- Administrator
Po taniości w sumie, tylko waga według mnie skutecznie je dyskwalifikuje :/rzorzo pisze:Tu masz wymiary i masę.... http://sklep.fort.mil.pl/skrzynka-amuni ... rmy-7.html
---
Pozdrawiam
mazi
Pozdrawiam
mazi
-
- Lubiący błoto
EEEeee
Wycieczki enduro wiadomo - lepiej na lekko.
W stosunku do alusów różnica w cenie sięga 1000%
Z kuframi , zapakowana balansuje na centrali przód-tył, nie wiem czy to dobrze, czy nie.
Jeden kierownik waży 60 kilo, drugi 100.
A o ile Tranalp jest cięższy od Terechy?
Z kuframi , zapakowana balansuje na centrali przód-tył, nie wiem czy to dobrze, czy nie.
-
- Administrator
Chgw, obstawiam, że ze 20-30kg więcej od 1VJ...rzorzo pisze:EEEeee
Czuć go bardziej przy przepychaniu, ale nie ma dramatu. Jak poskładam wszystko do kupy to zważę dziada.
Ile waży sama pokrywka od kufra a ile reszta?
Wracając do tematu, jak zakończysz fotorelacje wrzuć podsumowanie czasu/kosztów/statystyk wszelakich
---
Pozdrawiam
mazi
Pozdrawiam
mazi
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Fajna sprawa, stosunkowo tanie i wymiarowo ok tylko waga. 8,8kg to dość sporo. Chociaż z drugiej strony do turystycznego latania to chyba nie powinno przeszkadzać aż tak bardzo.rzorzo pisze:Tu masz wymiary i masę.... http://sklep.fort.mil.pl/skrzynka-amuni ... rmy-7.html
Jak Tenerka sprawowała się podczas podróży. 9kkm to niemały przebieg, jak czytam takie relacje to przekonuję się, że XT to jedyne słuszne moto
-
- Lubiący błoto
Pokrywa.... hmmm... może nawet z 2-3 kilo. Muszę pójść do pani w sklepie zważyć
Teresa bez problemu. Im dalej, tym lepiej jechała
Dlatego kolega na Afriki kupił Teresę zamiast Afriki, a kolaga z Ttr-y dokupił
24 dni/ 5kzł
Teresa bez problemu. Im dalej, tym lepiej jechała
Dlatego kolega na Afriki kupił Teresę zamiast Afriki, a kolaga z Ttr-y dokupił
24 dni/ 5kzł