RedGothic pisze:I tak nie słucham dziewczyny , a muzyka cóż może być piękniejszego od głosu singla 600 spod znaku YAMAHY zaczynam zbierać pieniążki na ten sprzęt
- włączony kogut policyjnego auta dojeżdzającego do tylnego błotnika
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
RedGothic pisze:I tak nie słucham dziewczyny , a muzyka cóż może być piękniejszego od głosu singla 600 spod znaku YAMAHY zaczynam zbierać pieniążki na ten sprzęt
- włączony kogut policyjnego auta dojeżdzającego do tylnego błotnika
Są pewne rzeczy dla których trzeba i warto się poświęcić Jak odkręce samą końcóweczke wydechu to bedzie głośniejszy chodzi mi o tą co jest w orginalnym ta końcówka na dwieśróbki
Było: Motorynka , Komar1973 , WSK 3 , SHL M11 , Yamaha TT600 4GV BELGARDA...
Lepiej umrzeć stojąc niż żyć na kolanach...
Jazda na motorze to najlepsza rzecz jaką można robić w ubranich...
Kula pisze:miałem zamiar kupić taki tłumik do swojego XT tylko był problem z połączeniem owego tłumika z kolektorem wydechowym.
trza było dorabiać samemu odpowiedniego kształtu i profilu rurki oby połączyć oba elementy, dlatego zrezygnowałem.
Naszczęsie w mojej miejscowości moi koledzy pracuja w zakładzie który produkuje takie wydech jak SREBRING , MUGEN , LeoVince itp... więc nie bedzie problemu tego połączyć ciekawe jaki bedzie efekt
Nie zaprzeczalnie delikatne wybebeszenie nada ciekawego odgłosu temu motocyklowi ,tyle ze to nie koniecznie musi się wszystkim podobać .Kiedyś jechałem za dwoma kolegami którzy cisneli podrasowanymi skuterkami spokojnie podchodziły im pod 80 generalnie sunąłem pyrkając za nimi dozwoloną prędkością - bardzo zdziwiłem się kiedy na nich nikt nawet nie zwrócił uwagi a na mnie machano łapkami z okrzykami (entuzjazmu):shock: .Takie zarejestrowane w pamięci przypadki dają do myślenia o innych sytuacjach już nie będę nawet wspominał .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Ogólnie to i tak sąsiedzi nie lubią mojej TT-ki bo zawsze ją słysza jak chodzi i to nawet w sąsiednich blokach strasznie podoba mi sie ten dzwięk na filmiku taki rasowy , a nie obchodzi mnie opinia innych uczestników ruchu drogowego gdyż mam dość ich wymuszania itp. Przynajmniej jak bede jechac to usłyszą mnie
A zastanwaiał sie ktoś nad wydechem Dominator?Wczoraj pisałem do gościa z allegro który zajmuje sie sprzedaża takich o to tłumików i do xt mozna juz kupić za 250zł.MA ktoś może nagranie jak na takim wydechu chodzi?
jacekxt60043f pisze:motór ma być słychać -głośny wydech ratuje życie
No tak, tylko, że prawie wszystkie decybele idą do tyłu, a od przodu raczej mało słychać
Tylko że dzwięk { fale dzwiękowe } rozchodzą sie na wszystkie strony i w każdym kierunku
Tak wiem, ale chodziło mi o coś innego. Gdzie jest głośniej, gdy silnik pracuje przykładowo na biegu jałowym: jak stoisz np. metr od przodu moto czy metr od tyłu moto (oczywiście w osi motocykla)? Właśnie dlatego pomiaru głośności dokonuje się z tyłu motocykla lub pod pewnym kątem, ale nie z przodu.
Nawet specjalnie znalazłem jak się dokonuje pomiarów http://dydaktyka.polsl.pl/ptp-wt/instru ... jazdow.pdf
Także teoria, że głośny wydech ratuje życie jest taka średnia trochę, chyba, że chodzi o wjechanie "w dupę" to wtedy ok